12 акта съставиха днес служители на реда в Пловдив от акцията "24 часа контрол на скоростта", предаде репортер на TrafficNews.bg.

Припомняме ви, че специализираната операция "24 часа контрол на скоростта" започна днес от 6 ч. сутринта и ще продължи до утре сутрин в 6. Служителите от сектор "Пътна полиция" ще извършват проверки в града под тепетата, съобщи МВР-Пловдив. 

Акцията се провежда едновременно в няколко европейски държави и е организирана от европейската мрежа на службите на пътна полиция /TISPOL/.

По време на специализираната операция се осъществява и контрол върху скоростта на автомобилите в населените места - по главните пътища, магистралите и третокласната пътна мрежа. 

Ботьо Гергинов представя статистика за 2015 година от началото на годината са написани 1556 акта общо за превишена скорост, като 496 са мобилни, а 1087 електронни. При общо 164 пътно-транспортни произшествия със загинали и ранени хора 42 са причинени от несъобразена скорост.

„Целта е да се предприемат превантивни мерки за съответните акции. Днес се прави показна акция, за да покажем, че контрол по пътищата има, като днес се наблюдава са превишена скорост. Това се извършва със специална техника – радар, монтиран в колата", коментира Гергинов. 

TrafficNews.bg