ГЕРБ са готови с почти всички кандидат-кметове за местните избори догодина. Това обяви зам.-шефът на партията Цветан Цветанов.

"В диалог сме със структурите ни в цялата страна Ще изненадаме БСП. Хората виждат коя е партията, която работи в интерес на гражданите", каза Цветанов в Благоевград. Днес той провежда поредица от срещи с общинските ръководства на ГЕРБ в областта, съобщиха от партийния пресцентър.

"Политиката на БСП за конфронтиране не е добра за страната, затова не е изненада, че социологически проучвания, направени по поръчка на ГЕРБ, ни дават преднина с над  4% пред  БСП", каза още шефът на депутатите от ГЕРБ, предаде Dnes.bg.

Цветанов обясни, че в момента бежанският натиск по границата с Турция е нулев и една от причините за това е непрекъснатият политически диалог и съвместни усилия между премиера Борисов, министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас и турския президент Реджеп Ердоган.

"Гаранция за стабилността и сигурността в региона е поставеният от Българското председателство акцент върху Западните Балкани. Това ще гарантира добра комуникация между правителствата, добри междусъседски отношения и разбирателство между хората”, коментира Цветан Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ похвали кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, че е променил облика на града след като се е възползвал отлично от Националната програма за енергийна ефективност. "Управленските мандати на Камбитов доказват, че ГЕРБ е направила добър избор и затова Благоевград не трябва да мисли за друга кандидатура за кмет за предстоящите местни избори", каза още Цветанов.