Пълни самопризнания е направил пред разследващите 44-годишният Георги Генов от Пазарджик, който бе задържан за убийството на съпругата си Катя в петък вечер на оживено кръстовище в Пещера. Показанията му напълно съответстват на направените до момента разкрития около престъплението.

Мъжът е разказал подробно как с жената се скарали, как накрая на свадата я наръгал няколко пъти в гърдите с нож. Оставил я да лежи ранена и безпомощна насред улицата. После избягал от местопрестъплението със семейната им кола – сребриста „Мазда“. Още преди да излезе от Пещера изключил мобилния си телефон, за да не може да бъде проследен.

Престъплението е извършено от ревност. Мъжът не можел да приеме мисълта, че Катя го напуска. Във фаталната вечер на 1 септември тръгнал с намерение да говори с нея. Твърди, че много съжалява за стореното.

Георги бе заловен вчера сутринта в семейна вила в ихтиманското село Мухово. След като родителите му казали на полицаите, че притежават имот там, мястото било щурмувано от полиция и военни части. На място заварили колата с още неизстинал двигател. Заподозреният не е оказал никаква съпротива при задържането.

Очаква се от прокуратурата да поискат постоянна мярка за неотклонение заради опита на Генов да се укрие.