Общините Велинград и Ракитово вече имат ток. Електрозахранването им е възстановено днес, съобщават от EVN. 

В област Кърджали екипите на EVN успяха да подадат захранване към община Кирково и с. Чорбаджийско. Възстановено е електрозахранването и към селата Широка лъка (община Смолян), Хвойна (община Чепеларе) и Нареченски бани.

В град Смолян се работи и по цялостното възстановяване на електрозахранването за кв. Райково. Продължават усилията на ЕСО и EVN за осигуряване на захранване към общините Ардино, Рудозем, Мадан и Неделино.

В област Хасково обстановката постепенно се нормализира след захранването на хасковски Минерални Бани. На територията на област Пловдив беше подадено електрозахранване към с. Бачково се работи и за електрозахранването в села в планинската част на областта. 

Неприятен инцидент беше регистриран в община Димитровград, на главния път към Хасково,  в село Горски извор, където беше установена кражба на около 300 метра паднали проводници от мрежата „ниско напрежение“. За кражбата беше уведомена полицията като към момента възстановителните дейности за село Горски извор продължават.

От EVN използват случая да призоват за пореден път за нетолерантност към кражби на части от енергийната инфраструктура, които не само водят до щети, но както в случая забавят възстановяването на захранването.

TrafficNews.bg