Малолетни деца кръстосват улиците на Пловдив със скутер. Те се движат предимно в Столипиново, но се случва да излизат и извън квартала, сигнализираха в TrafficNews.bg хора от района.

Наш репортер отиде на място и хвана в крачка невръстните деца от ромски произход, които без притеснение направиха пред камера демонстративна обиколка със скутера.

Малчуганите сами изявиха желание да ги снимаме.

"Яко е да бръмчим с мотора бате", кефиха се децата.

Опитахме се да обясним на малчуганите, че това, което правят не е редно, въпреки че това трябва да правят техните родители.

От третия опит явно ни разбраха, смутиха се и яхнаха скутера в неясна посока.

Това е масова практика в махалата, разбрахме от случайни минувачи.

''Вечер като се прибираме от работа и същите деца въртят гуми с коли, нищо чудно някой да пострада'', жалват се пловдивчани от "Изгрев".

Те твърдят, че патрулите в района не са достатъчни.

"Нужно е по-често да обхождат тъмните улички, защото те са идеалната предпоставка за незаконното управление на подобен вид превозни средства.", казват хората. 

Наркотиците, проституцията и нелегалните стоки са характерните забележителности, с които всеки гражданин се сблъсква в Столипиново.

А някъде там, в някой от апартаментите се крият хора, за които излизането по тъмно е изключителна рядкост, а всеки ден без обир и рекет е дар от Господ, казват хората.

 

Неделин Петров