Двама души са загинали, а 48 са били ранени при катастрофа на автобус с украински туристи на територията на Румъния. Тежкият инцидент е станал в ранните часове на днешния ден, съобщават от вътрешното министерство на северната ни съседка.

Катастрофиралият автобус е български и е превозвал група, почивала у нас, съобщава bTV.

Жертвите са украински граждани, като едната е 17-годишно момиче. Сред настанените в болницата има общо 21 лица под 18-годишна възраст. В болница в тежко състояние се намира и шофьорът на автобуса, който е българин.

Инцидентът е станал на пътя Констанца – Букурещ около 1:00 часа през нощта. На този етап не е известна причината за тежкия инцидент, но предварителната версия е, че водачът е заспал зад волана.Той е 33-годишен български гражданин и по информация на bTV е приет в кома в болница в румънската столица.

Вторият шофьор не е пострадал, но е спал по време на инцидента и не може да даде повече информация за причините.

По думите на говорителя на Генералния инспекторат на румънската полиция Рамона Дабижа, на мястото на произшествието няма следи от спирачки и затова се предполага, че водачът е заспал. За да бъдат направени необходимите експертизи, автобусът ще бъде откаран в централата на полицията.

TrafficNews.bg