Пловдивските полицаи спипаха след 3 месеца дръзките обирджии, които за 14 секунди обраха магзин на Коматевско. Това са 20-годишните Деан Викторов и Петко Костадинов, както и Тодор Тянков и Йонко Красимиров - на 21 години.

Както TrafficNews.bg съобщи още тогава, ударът е станал малко след 3 часа сутринта на 28 юни в денонощния магазин на „Коматевско шосе”. В него влезли трима мъже с кърпи и качулки на главата, като само един от тях бил въоръжен. За секунди маскираните взимат парите от касата и побягват. После те се оттеглили с лек автомобил “Мерцедес”, в който ги чакал техен съучастник. 

В касата е имало малко пари, и то само дребни, за да може продавачът да разваля на клиентите. В момента на обира момчето е запазило спокойствие, дало е банкнотите и веднага е натиснало паник бутона. В същото време той е говорил с майка си по телефона.

В рамките на образуваното досъдебно производство са предприети оперативни и издирвателни действия, в резултат на които вчера извършителите били установени.

От личните им профили става ясно, че младежите са фенове на бодибилдинга и татусите. Мечтата на един от тях е пълен багажник с пари, но след вчерашния арест ще трябва да си помечтаят да не попаднат зад решетките. 

Черен мерцедес е на голяма част от снимките на Йонко, но не можем да кажем дали това е колата, с която е извършен обирът.

20-годишният Деан:


Йонко и Петко:


Йонко:


Пред разследващите младежите направили самопризнания за извършеното престъпление.

Намерени и иззети са ползваните от тях газов пистолет, маски и ръкавици. Материалите са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

Работата по случая продължава разследващ полицай от районното управление и служители от отдел “Криминална полиция”. 

Ето и ексклузивни кадри от обира: 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg