Доц. Атанас Мангъров влиза в политиката по неволя. Получил е подкрепа от АБВ тогава, когато е бил сам зад барикадата. Към момента той не е член на партията.

Никога не съм имал желание да се ангажирам политически, това се случи по неволя. Обикновено тези, които не са успели в професията си, стават политици. Тази криза изкара много сериозни недъзи на нашето здравеопазване. Болниците са пълни със заразени, които могат да се лекуват и вкъщи, трябва да се промени подходът. Ще се опитам и ще направя всичко възможно това да се случи“, каза той.

На въпрос как по-точно планува да промени системата след като влезе в политиката, той заяви:

„Когато отида в парламента ще се огледам, ще се замисля и съм сигурен, че ще измисля нещо. Ще намеря разумни хора, с които ще се съюза. Сигурен съм, че така повече не може да се кара. Хората ако искат да променят нещо, трябва да отидат и да гласуват. Това няма да е по-опасно от това да пазаруваш или да отидеш на работата. Ако хората искат да продължат да получават от същото да си стоят вкъщи, но иначе трябва да се стегнат и да дадат своя глас“, коментира Мангъров пред Нова телевизия.

Доцентът не е получавал предложение от ГЕРБ да стане част от партията.

Аз съм приятел с Борисов и мисля, че и той с мен. Имаме различни виждания по някои основни въпроси, но това не пречи да сме приятели“, каза той.

Относно ваксината на Астра Зенека той смята, че все още няма достатъчно данни тя да се прилага върху възрастни хора.  Според него коронавирусът ще изчезне тогава, когато 70 на 100 от населението минат по естествен или изкуствен начин през заболяването.

„Който иска да се ваксинира, нека го направи. Няма проблем от моя страна, но го прави на своя отговорност, защото много иска, обича или защото много го е страх”, каза още той.