Дъждът в Пловдив спира и температурите ще започнат да се повишават. Сутрешните стойности ще бъдат между 8 и 10 градуса, а в следобедните часове термометрите ще показват до 15-16 градуса. С течение на деня облачността ще разкъсва до предимно слънчево време.

Над останалата част от страната облачността ще е по-често значителна и на отделни места, главно в Източна България все още ще превалява дъжд. По-късно след обяд валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 14°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месеца.

Над планинските масиви от Западна България облачността ще е разкъсана. Над останалите райони ще е значителна и ще има валежи от дъжд, по-високите части - от сняг. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд, които по-късно след обяд ще спрат. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури: 10°-12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.