Брезово е на прага на извънредни избори. Общината скоро ще остане без кмет, след като на 29 май състав на Окръжен съд потвърди присъдата на Радньо Манолов. През декември 2017 година Районен съд- Пловдив осъди на 1 година условно с изпитателен срок от 3. Управникът беше признат за виновен, че в качеството си на местен нотариус е удостоверявал подписи, които не са положени пред него.

Решението  лишава Манолов и от правото да заема обществена длъжност за срок от 1 година. Присъдата на втора инстанция е окончателна и кметът трябва да напусне кабинета си. Според служители на община Брезово той все още ходел на работа, а също така разписвал и документи.  През последните дни е забелязан да изнася лични вещи от кабинета си. 

Предстои Общинския съвет да избере временен кмет, а след това президентът да насрочи извънредни избори. 

Радньо Манолов бе подсъдим заедно със зам.-кмета Димитър Томов, секретарят на общината Стойна Малешкова и служителката на ДСК Стоянка Стоянова.

Четиримата бяха задържани на 22 октомври 2014 г. Обвинението срещу четиримата беше, че са прехвърляли партиди от различни пенсионни фондове към този на ДСК без знанието на техните притежатели. Според прокуратурата идеята била на Стоянка Стоянова, а тримата общинари са заверявали нотариално подписи, които не са положени пред тях. 

Томов, Малешкова и Стоянова сключиха споразумения с прокуратурата и бяха наказани с пробация. Радньо Манолов обаче отказа да признае вината си и застана пред съда.