"Беше истински кошмар. Изгоря цялата ни покъщнина, а най-ужасната загуба е френският ни булдог, който беше само на пет месеца". Това разказа пред TrafficNews бременната в третия месец Весислава Цветанова, която живее на третия етаж в блока в Бухово, където избухна пожар на 4 септември. След него над 200 души останаха без подслон, защото заради огъня и последвалото наводняване при гасенето домовете им не са годни за обитаване. 

Ден след драмата част от жителите бяха допуснати до жилищата, за да спасят малкото останала покъщнина, но сградата продължава да е опасна.

25-годишната Весислава Цветанова живее заедно с приятеля й Николай на семейни начала в неговия апартамент от близо девет месеца.

Тя разказа, че е била на работа, когато са й съобщили новината. Плакала дълго, когато разбрала, че при пожара е загинало кученцето, а после видяла и ужасяващата гледка на опустошения апартамент.

"Сега с приятеля ми живеем при родителите ми в София, не знам кога ще успеем да ремонтираме жилището", разказва Весислава пред TrafficNews

Предложили са им еднократна помощ в размер на 375 лева, която за младото семейство е крайно недостатъчна. Тя разказва още, че малко след като е разбрала за бременността са направили основен ремонт на апартамента. Голяма част от изгорелите мебели и техника все още изплащат.

"Изгоря ни цялата покъщнина, останаха ни само дрехите на гърба. Казаха ми, че майсторите, които са виновни за пожара,  са видели пламъците, но въпреки това са си тръгнали. Жената, която ги е наела, им е казала, че ще им даде кофи с вода и да го загасят, но те са бързали, защото имали работа на друг обект",  разказа възмутената Весислава. 

Апартаментът на приятеля й в момента е само на стени. Дваматае ще останат при родителите й докато роди, след това тяхната надежда е да оправят жилището, за да живеят нормално.