В момента съм на терен в Перник, мислим и изграждаме някакви сценарии, които може да са се случили. На ден имаме към 50-ина човека на терен, а сумарно в търсенето участват стотици хора.Това каза братът на изчезналия Емил - Мартин Боев.

Хората се резделят на 4-5-членни екипи. Сценариите, които към момента работим са, че Емил се е върнал в града и нещо е станало, защото се изключва вариант той да е тръгнал към гората, спрямо обходеното. 

Преди тази вечер всичко е било абсолютно нормално и изчезналият младеж не е имал проблеми с никого. Единствената логика да мисля, че някой му е направил нещо лошо е по методът на елиминацията. Просто няма друг логичен сценарий, добави той пред  Euronews Bulgaria.

Емил се е занимавал с фри скейтборд паркове с група ентусиасти. Иска да пробие със скейтборда като култура в България. В свободното си време прави дървени украшения от рециклирани дъски. Много контактен и позитивен човек. Обича да е с хора.

Приятелите му разказват, че са пили, в един момент остават само двама, Емил решава, че неговият приятел е тръгнал на някъде и тръгва да го търси него или къща, в която да спи.

Моето състояние в момента не е важно. Поддържам се в добра форма единствено, за да мога по всяко време да направя това, което се налага. Всичко е на второ място след това да намеря Емил. Моите родители са по-лабилни, трудно се оправят с чакането и всичко останало.

Припомняме, че Мартин Боев обяви награда от 100 000 лв. за намирането на своя брат.