Бавно е възстановяването на "Български пощи", но вече почти всичко работи. Въпросът е дали базовият антивирусен софтуер изобщо е бил инсталиран на хакнатите сървъри.

Такова съмнение изрази министърът на електронното управление Божидар Божанов пред БТВ, след като стана ясно, че пощите са били защитени от базова антивирусна програма.

На въпрос какво последно се договори министерството му и това на финансите за начина, по който хората ще могат да ползват отстъпка от 25 ст. на литър за всеки до 50 литра, които зареждат, той каза: Министерството на финансите е водещо по темата. Финалният вариант е, че трябва да бъдат надградени софтуерите на бензиностанциите, за да докладват директно на НАП. За целта ще трябва да се представи талон на автомобила, за да се докаже, че е личен,  а не на фирма.

Атаката срещу МОН е била да се спре сайта, не да се изтеглят данни. Тя е била неуспешна. Някой просто е опитвал да свали сайта, нямаше да повлияе на матурата. Пробойни при този тип атаки няма, просто атаката влиза в публичното пространство. МОН е едно от министерствата с доста високо ниво на сигурност, каза още Божанов.