"Несигурният резултат от изборите ще влоши положителната перспектива на рейтинга на България", каза днес премиерът Бойко Борисов.

Той коментира международната рейтингова агенция Fitch Ratings, която повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута.

"България е единствената държава, която повишава през февруари положителната перспектива на рейтинга, докато другите държави остават на ниво стабилна перспектива", заяви здравният министър Костадин Ангелов.

"Като дойде ГЕРБ на власт всички фондове работят и това ни казват, по някаква политическа промяна за тях е несигурност когато сме ние оценките са най-добри и когато има риск веднага казват от несигурния резултат от изборите. Благодарение на добрите ни финансисти влязохме в европейския банков съюз БСП имат шампиони по фалирали банки", заяви Бойко Борисов.

"Факторите, които биха довели до понижаване на рейтинга е промяна в политическата обстановка, а именно да дойдат други и отново да се хапем, че сме върнали онези и пак да се върнем назад". 

"Ние сме с най-нисък дълг в Европа след Естония. Само преди два дни ЕК даде най-добрата си оценка за България. Според тяхната оценка България е положителна и стабилна и то в пандемична обстановка."

""Видяхте вчера, като им се накарах малко, завършихме с 14 хиляди ваксинирани на ден. Ангелов съм го оставил на опашките, нали нямаше желаещи, а то опашки им", заяви премиерът по отношение на ваксините.