"Има тарикати, които си мислят, че лъжат държавата. А те лъжат себе си, защото ще се разболеят. Видно е, че с тези мерки, с внимание, с дистанция и спазване на указанията на РЗИ, България се движи сравнително по либерален начин. Нашите приятели от Гърция са само по-добре в ЕС по брой на заразяваните от нас. Но те са с пълен локдаун и успокояващото им е, че евентуално на 27 януари може някои, ама кои ще видят мерки да се разхлабят. Това си е тяхно право. Ние сме приели друга тактика с Щаба и през това време, правим училища, детски градини, строим, хората работят. Сега, ако е живот и здраве, 31-ви да ги пуснем да учат и големите - много добре", коментира министър-председателят Бойко Борисов по време на една от многобройните си визити днес в района на Банско и Разлог. 

Твърде възможно е изказването на Борисов да е провокирано от нелегалните купони в Пловдив тази нощ. 

Полицията влезе в "Рибарника", гостите крещят, обиждат и нападат униформените ВИДЕОНа гости съм, бе лаконичният коментар на Милко Калайджиев, който е сред присъстващите на партито

Обиколлката му продължи в село Дъбница, където отново обяви образованието за главен приоритет.
 
„Близо 12 милиона лева бяха отпуснати в рамките на мандата, за да бъдат осигурени шкафчета в училищата, където учениците могат да оставят учебниците си и да не им тежат раниците“. Това заяви министър-председателят по време на посещението си в основното училище „Христо Ботев“ в село Дъбница, община Гърмен.

Борисов се надява след 31 януари и големите ученици да се върнат в клас.

"Възнамеряваме големите ученици да ги пуснем на 31 януари, ако така добре вървим и управляваме пандемията", каза той. 

Премиерът е заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев, евродепутата Андрей Новаков и кмета на Разлог Красимир Герчев. 

Премиерът разгледа новия корпус на училището, за което правителството осигури над 200 000 лв. Училището, в което се обучават 150 деца до 10 клас, получи и близо 50 000 лв. за оборудване на кабинети по природни науки по програма на Министерството на образованието и науката.

„Нови дъски, нов под, нови дограми, осветление, а сега и разходите ви за отопление са по-малко“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов, докато разглеждаше обновените класни стаи. Управата на училището акцентира и върху спечеления проект по линия на Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“ на Министерството на образованието и науката, който учебното заведение ще стартира следващата седмица. Чрез националната програма училищата кандидатстват, за да получат финансиране за изграждане на центрове за природни науки.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев подчерта, че в следващите години чрез заложените европейски средства  ще бъдат финансирани още 1500 училища за изграждане на подобни центрове.

В хода на посещението си премиерът Борисов изтъкна, че образованието е неотменен приоритет на правителството и по-доброто бъдеще на децата ни е свързано с получаване на модерно и добро образование, каквото държавата осигурява. В Дъбница министър-председателят посочи също, че продължава изграждането на всички важни инфраструктурни проекти в региона.