Бойко Борисов инспектира модернизацията на главния път Е-79 .  Заедно с него бе министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. По време на живо включване в социалните мрежи обобщиха, че в момента предстои излизането на екологична оценка.

„Ние го строим, ако беше лесно, да са го направили другите. Вече към Ботевград гледката е приятна. Щом влезнат багерите, година и половина и пътят е готов“, каза Бойко Борисов.

Росица Кирова, която ръководи гражданското сдружение “Единни за Видин” също придружи премиера. Тя коментира, че предстои модернизацията на пътя да премине във втори етап.  Припомняме, че Кирова беше координатор на партията на Слави Трифонов за Видин, но след скандала, че Борисов я е качил в личния си джип, тя бе уволнена.

„Те затова те изгониха теб, но ние сме готови да те сложим за водач на нашата листа във Видин, за да контролираш какво се случва от Мездра надолу“, красноречиво каза премиерът.

Борисов посети и кмета на Община Димово Светослав Славчев, за да обсъдят модернизацията на пътя и задълженията, които има общината към различни фирми. Славчев лично благодари на премиера и предаде от името на местното население, че този път много ще облекчи ежедневието им.