"Работи се и събота и неделя. Когато има финансиране и заплати всички работят активно. Отсечката на магистрала Тракия при Чирпан трябва да я направим както трябва. Трябва да я поправим, защото така са я направили по време на Тройната коалиция през 2007-а година", заяви премиерът Бойко Борисов на посещение в Бургаско. 

Борисов посети пътния възел на Бургас, където се работи по нова отсечка. 

"Поне да успеем да пуснем едното платно - понеже ще е транзитно, ще става придвижването много бързо. Да се надяваме да няма повече такива дъждове и студове, за да не пречат на пътните дейности. Работи се много активно, за да има транзитен път от магистралата за Слънчев бряг и още през лятото ще бъде пуснато едното платно за движение. По този начин ще се изнесе целият трансфер и няма да има толкова големи задръствания в Бургас", заяви премиерът.

"Въпреки, че имаше много отчуждителни процедури, обжалвания и екологични изисквания, хората ще видят колко удобно ще се пътува и всичко това ще бъде в тяхна полза“, отбеляза премиерът Борисов. Северният обходен път на Бургас е с дължина 4,7 км ще изнесе транзитния трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“ извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в Бургас. Инвестицията е за близо 57 млн. лв., а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на обекта е 18 месеца. Пътят ще започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез", каза още Борисов при посещението на отсечката.

Премиерът посети и "Арена Бургас", където в момента се слагат седалките и строителството е напреднало. "Това е единствената зала в България, която ще отговаря на всички изисквания на световната федерация по лека атлетика", заяви Борисов.

Залата се изгражда със средства от държавата. Цялата инвестиция възлиза на общо 57 млн. лв. като за оборудване са отпуснати и допълнителни 5 млн. лева по линия на дружеството „Академика 2011“, чийто принципал е Министерството на младежта и спорта. „Арена Бургас“ ще разполага със спортно оборудване за различни видове спорт, което ще отговаря на изискванията за провеждане на състезания от най-висок ранг по лека атлетика, волейбол, спортна гимнастика, художествена гимнастика, бокс, борба. Общината също е инвестирала средства в терена, както и 2 млн. лева за подпорна стена, за изграждане на локално платно за достъп, за довършване на една от тренировъчните зали и за допълнително купуване на телескопични седалки. Многофункционалното спортно съоръжение ще има 6500 седящи и още до 8000 правостоящи места при концерти.

В хода на посещението си премиерът Борисов изтъкна, че правителството отпусна през декември 2020 г. близо 4 милиона лева, с които улиците в района на залата, както и вътрешнокварталната инфраструктура ще бъдат рехабилитирани след завършването на строителните дейности на „Арена Бургас“. Със средствата ще бъде изградена и нова канализация в района.