Шофьори в Пловдив ежедневно се разминават с катастрофи заради ремонт. Става дума за всички, които минават по Цариградско шосе в посока към изхода на града. След ремонта на северното платно на Цариградско, работниците сега се прехвърлиха на южното. Там тече смяна на асфалта, която създава много нерви на шофьорите.

Ремонтът доведе до затваряне на едната лента още след кръстовището на "Лев Толстой" и пренасочване на цялото движение в другата. Стига се до абсурдна ситуация – веднага след кръстовището има спирка от градския транспорт. Когато автобусите спрат, за да свалят и качат пътници, те затапват цялото движение.

Колона от автомобили се нарежда зад тях не само по Цариградско, но и през цялото кръстовище и дори по булевард "Мария Луиза" от другата му страна. Вече няколко леки катастрофи станаха в задръстванията там.

Изскача въпросът има ли изход от ситуацията. Добър вариант за шофьорите би бил автобусите просто да пропускат спирките в ремонтирания участък, но това напълно справедливо ще предизвика гнева на пътниците, ползващи градски транспорт. Няма как шофьорите да бъдат убедени пък да не навлизат в кръстовището, въпреки че виждат автобус пред себе си и образувалите се тапи.

И така, докато ремонтът продължава, това място най-вероятно ще е едно от рисковите в Пловдив, така че минавайте оттам с повишено внимание.

Вижте ВИДЕО от нелепите ситуации, в които попадат шофьорите:

Още от ТРАФИК ТВ четете ТУК

TrafficNews.bg