Протести на транспортния бранш блокираха ключови локации в София и в големите градове. Още в 8 сутринта възлови локации в столицата бяха отцепени от протестиращи. Първи недоволството си изразиха служителите на градския транспорт и на транспортни фирми. Протестът предизвика сериозни задръствания. 

Те настояват за спешна актуализация на държавния бюджет заради скока в цените. Недоволните се събраха на три места в столицата - Лъвов мост, Сточна гара и "Петте кьошета", след което тръгнаха на шествие по бул. "Васил Левски".

Градският транспорт се движи по график, но се очакват евентуални затруднения заради блокирането на движението в целия център на София. 

„Нито една мярка, която е предложена от правителствата, не кореспондира с исканията на превозвачите. Затова обединеният транспортен бранш Ние не сме включени в мерките и никоя от тях няма да има отражение по цената на транспортната услуга, респективно на стоките, които се превозват, което ще увеличи инфлацията“.

Това коментира Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи в ефира на bTV след оповестяването на антиинфлационните мерки на правителството.

Според него много малко превозвачи използват метан, а и там намалението на акциза е символично.

Арабаджиев отбеляза, че продължава да настоява за намаляване на акциза върху петролните горива.

Превозвачите също излязоха на национален протест. Планирани са блокади в големите градове на страната, както и по граничните пунктове. В столицата сборните точки са три. Част от камионите вече са на „Цариградско шосе", при парка „Врана”. Очакват се още товарни превозни средства, които ще спрат на входовете на София, в района на магистралите "Тракия", "Хемус" и "Люлин". След това, към 09.30 ч., протестиращите тръгнаха на шествие към Министерството на финансите, а от там - към Министерския съвет. Според бранша мерките срещу ценовата криза са закъснели. 

В Пловдив в сутрешния час пик стотици товарни автомобили се насочиха към шестте входно-изходни артерии на града, но застанаха само в десните ленти и оставиха проходими пътищата. Очаква се  превозвачите да направят шествие протест в града. Автобусните превозвачи обаче казаха, че няма да спират градските линии. Временно до ранния следобед няма да има междуградски и междуселски курсове. 

Тирове и строителни техника блокираха десните ленти на входовете в ПловдивПротестни блокади се очакват в цялата страна

В протеста ще се включат и автобусните превозвачи. В интервала между 9.00 и 17.00 ч. няма да се движат нито градските, нито междуградските автобуси. В този интервал няма да има автобуси и в Ямбол. От общината обявиха, че са изпратили уведомително писмо до Конфедерацията на автобусните превозвачи, в което се казва, че недоволството им е заради високите цени на горивата, невъзможността за изплащане на възнагражденията на служителите, липсата на субсидиране за малките населени места в транспортната сфера. 

В Севлиево няма да се движат междуградските автобуси между 9 и 17 часа.

Протест блокира и Бургас. В него освен превозвачи се включихаи представители на таксиметровия бранш. 

Десетки превозвачи от Ямбол, Сливен и Бургас отново излязоха на протест. Тежкотоварни автомобили, автобуси и камиони бяха спрени около 10.30 ч на паркинг на автомагистрала "Тракия" до ямболското село Кабиле. Очаква се автошествие да затрудни движението по околовръстния път на Ямбол след 11, 30 часа. 

Превозвачите се отказаха от първоначалното си намерение да блокират магистралата, както и да затворят пътя към граничен пункт "Лесово".