Около 20 души се събраха пред сградата на Апелативния съд в Пловдив. Въпреки студеното време, те излязоха на протест срещу пускането на 26-годишния Любомир Трайков на свобода, съобщи репортер на TrafficNews.bg. Събралите се пред съда са близки и приятели на 44-годишната Виолета, която загина в зверската катастрофа на булевард "Руски" в Пловдив. Те искат арест за Трайков, който е обвинен за причиняване на смърт в пияно състояние при инцидента.

В същото време зад стените на съда, магистратите гледат жалбата на прокуратурата, която поиска Трайков да бъде върнат в ареста. Окръжният съд освободи 26-годишния наследник на фамилията Трайкови в началото на миналата седмица срещу гаранция от 15 000 лева.

"Съжалявам за всичко. Готов съм да си понеса наказанието", заяви Любомир Трайков в съда. 

Според протестиращите отвън тях съдебната система в България не работи и те призовават гражданите да ги подкрепят в искането им за справедлив процес и ефективна присъда за 26-годишния шофьор Любомир Трайков, посочен за главен виновник за трагедията от 18 ноември, при която загинаха трима души.

Близо 5000 души са се включили в онлайн петиция, която настоява за максимална ефективна присъда на 26-годишния шофьор Любомир Трайков. Организаторите смятат, че всекидневно превишената скорост убива хора по пътища и пешеходни пътеки, като по един или друг начин виновните остават безнаказани и са на свобода.

Също днес, но от 11 часа, всички, които познават и обичат Поли, ще се сбогуват с нея в ритуалната зала на гробищния парк в Търговище. 23-годишното момиче е третата жертва от жестоката катастрофа.

Очаквайте подробности за случващото се в съда!

TrafficNews.bg