Близки и приятели ще изпратят жестоко убитата телевизионна водеща Виктория Маринова в последния й път. След задържането на заподозрян за престъплението, тялото на младата жена беше освободено. Поклонението е насрочено за 10.30 ч. в храма „Св. Троица” в Русе.

Очакват се и засилени мерки за сигурност в района, заради ескалиралото през последните часове напрежение. В четвъртък група мъже с мотори се появиха в ромската махала, където живее лелята на 21-годишният Северин, задържан в Германия за убийството на журналистката, предаде Нова.

До 10 дни екстрадират задържания Северин за убийството на Виктория МариноваДали този срок ще бъде съкратен още, зависи както от германските, така и от българските полицейски органи

Междувременно върховният съд в Целе тази сутрин трябва да се произнесе дали ще бъде екстрадиран от Германия Северин Красимиров – главният заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова.

Той беше задържан при спецакция с десетки германски полицаи по искане от българската страна близо до Хамбург. Вчера младият мъж се изправи пред съда, за да бъде разгледана мярката му за неотклонение.

21-годишният русенец е дал съгласието си да бъде върнат обратно у нас. Смята се, че е избягал в Германия в неделя, след като ден по-рано е извършил убийството на телевизионната водеща.