Благотворителна инициатива стартира в Пловдив по случай коледните празници. Тя ще се състои в сглобяема дървена къщичка позиционирана на центъра на града.

Деца и възрастни ще изработват артикули, които ще могат да достигнат до много по-широк кръг от хора, да получат популяризация и да бъдат закупени.

От друга страна, благодарение на тази социална кауза, могат да бъдат постигнати много по-високи финансови резултати, а набраните средства ще се използват от общинските социални услуги и институции за разширяване възможностите за социална интеграция и ресоциализация на потребителите, участващи в програмите за арт-терапия. 

От днес до 10 януари в обекта, разположен на площад „Стефан Стамболов“ всеки ще може да си закупи с благотворителна цел ръчно изработени картички, сувенири, декорации за дома, керамика, свещи.

В дървената къщаичка, всеки ще може да види процеса на издухване на стъкло в ежедневните демонстрации от майстор по стъклодухане, като изработените на място изделия, ще се предлагат за продажба с благотворителна цел в полза на „Ателие за стъклени вълшебства” към Дом за възрастни хора с умствена изостаналост „Св. Врач” за провеждане на арттерапия, която създава умения за работа на уязвими групи хора с увреждания. За продажба ще се предлагат  три групи стъклени издалия със собствен дизайн и уникалност:

1. стъклени елхови украшения и коледна украса;

2. бижута от стъкло;

3. стъклени сувенири;

Целта на дългосрочния проект на Дирекция „Социална политика” е да гарантира на потребителите на социалните услуги, институции и партньорски проекти достъп до търговския обект.

Подкрепете Каузата „Коледен базар на социалните услуги“ и ще бъдете част от Коледното настроение на децата, младежите и възрастните хора, изработили тези изделия.