Две от най-популярните приключениски реалити формати - Survivor и The Amazing Race, стартират нов сезон, но тоьи път обединени в едно предаване, което ще се казва - World’s Toughest Race: Eco Challenge Fiji /Най-трудната надпревара в света: Еко предизвикателство Фиджи/. Водещ на новия обединен формат ще бъде любимецът по вълнуващи, есктремни и опасни начинание - приключенец Беър Грилс.

В състезанието ще се включат 66 отбора от 30 различни страни. Те ще трябва да изминат марушрут от 671 киломтра само за 11 дни.  Всеки отбор се състои от четирима членове, плюс един асистент, което означава общо 330 човека. Ориентирането става с карта и компас и ако един 1 от екипа се откаже, тогава всички биват дисквалифицирани.

Сезонът ще се състои от 10 епизода, които ще включват рафтинг, планинско колоездене, катерене и всякакви други екстремни спортове. Още от трейлъра става ясно, че ще е едно изморително приключение. Както споделя един от участниците, за четири дни е спал само 4 часа в опит да остане в борбата за челни позиции.