Името на българския авиопилот Деян Тончев попадна в страниците на италианските вестници, след като той направи извънредно кацане, за да свали пушеща „звезда“.  Инцидентът станал в четвъртък при нощен полет от испанския остров Ибиса до гръцкия о-в Крит. В центъра на скандала се оказала аржентинската моделка и тв водеща Белен Родригес, която живее и работи в Италия.

Заедно с приятеля си – професионалния състезател по мотоциклетизъм Андреа Яноне, тя пътувала със самолет на частната българска авиокомпания „Топ Джетс“.  

В един момент Белен запалила цигара, което довело до сработване на сензорите за дим. Капитанът – 45-годишният Деян Тончев, веднага поискал от кулата на най-близкото летище – в Ламеция Терме в Южна Италия, разрешение за аварийно кацане. След като самолетът се приземил там, на борда се качили полицаи. Те разпитали Белен и приятеля ѝ и ги глобили.

Телевизионната водеща заявила пред в. „Кориера дека сера“, че е запалила електронна цигара и че ори обиска полицаите не са намерили никакви тютюневи изделия нито у нея, нито у Андрея. Белен подчерта, че е изживяла истински ужас, тъй като мислела, че самолетът е бил отвлечен.  

От своя страна Андрея написал жалба срещу авиокомпанията и решението на капитана. Няма инцидент, според европейските изисквания пушенето на борда на самолетите е забранено, завиха от „Топ Джетс“, цитирани от "Телеграф". Те допълниха, че проявилият принципност капитан Деян Тончев в момента е в отпуск.