Историята на баба Костадинка стана достояние на цяла България. Възрастната жена издържаше семейството си с картините, които рисуваше. Тя имаше хиляди последователи в социалните мрежи. Някои от тях купуваха картините, които продаваше на улицата. Костадинка, в крайна сметка, остана без дом. На 95 години е и тази седмица трябваше да напусне вилата, в която живее, защото семейството няма възможност да плаща ипотеката.

Взимат къщата на сърцата художничка баба Костадинка! Целото семейство остава под наемСтарицата от Варна, която храни фамилията с картините си, вече не иска да рисува

Тя вече е в новия си дом, който е двустайна квартира в района на пазара във Варна.

„Тази година през февруари мина едно момиче и каза, че тази къща се продава. Имало е няколко търга, за които ние не знаехме и не сме били уведомени”, обясни зетът на баба Костадинка Петко Кротев.

Така имотът на семейството се оказва с нов собственик, а съдът не уважава жалбите на бившите му вече обитатели. Новият стопанин сменя ключалките на вратите и сега семейството на баба Костадинка не може да си изнесе покъщнината. В навечерието на Коледа и Нова година те излязоха на свободен наем в апартамент във Варна.

Баба Костадинка вече няма желание да рисува и не е ясно как оттук нататък семейството ѝ ще свързва двата края.

Изкупиха картините на 93-годишната баба Костадинка, която трогна хиляди ВИДЕО и СНИМКИСега работи усилено и щом платната станат достатъчно, ще се върне на пазара