„Възползваха се, че бях в процес на задържане, ритаха ме в бъбрека“, това разказа в ефира на БТВ един от задържаните на протеста Антон Николов. Николов е гадже на единственото арестувано момиче Цвети и е сред протестиращите, които  сигнализираха за полицейско насилие. И двамата са част от кадрите, които обиколиха интернет.

„Аз бях по лице, но видях светкавицата, докато Цвети седеше подпряна на колоната, след като ни задържаха на протеста в петък.  Снимаха я, презрамката и беше паднала от влаченето, беше облечена с клин и бюстие. В себе си нямаше нищо, дори документите й бяха в мен. Нямаше с какво да им навреди“, разказа Антон.

По думите на Антон, приятелката му Цвети е добре, но е имала цицина, след като са я блъснали с белезници и е паднало с глава към земята.

Младежът, който работи в IT секторът, призова хората да запазят мира и се обърна и към униформените с думите, че протестиращите също не искат да им сторят зло.

„Полицията не ви е враг, има много кадърни хора от тях, които биха участвали в протеста. Протестирайте мирно, ако продължаваме така – има светлина в тунела“, посочи Антон и каза, че всеки ден ще продължава да протестира.