"Работата много сериозни. контактувахме със 7 държави в ЕС, за да сме сигурни, че ще ползваме тестовете, кои са международни представители. 

Проф. Мурджева - ректора на Пловдивския университет се спря на един от тях и предстои да ги закупим тази седмица, но там подготвителната работа е много дълга. Това проучване вероятно ще проодължи повече от месец. В момента се определят по кадастра точките, които ще вземем, въпреки, че има много доброволци. Вече няма да работим по този принцип, за да се случват нещата наистина както трябва, по протокол. " - това заяви на сутрешния брифинг главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев

Той каза още, че 10 екипа по двама души ще посетят адресите, ще бъдат пуснати писма и ще бъде започнато набиране на хора, които желаят да се включат.

"Следващата седмица в Пловдив заминава епидемиоложката, която ръководи центъра по заразни и паразитни болести и самото проучване на място. Така че в следващите 2-3 седмици се започва работа на терен там. " - допълва той.