Състоянието на момичето никак не е обнадеждаващо. Изправени сме пред загуба на идентичност. Това е оценка на състоянието. То е в постоянна паника, отказва да контактува със света. Емоционално е срината.

Процесът на възстановяване, ако въобще може да има пълно възстановяване, той ще продължи дълго време, каза спрециалистът.

Това каза по Нова Димитър Киров, адвокат на семейството на нарязаното с макетно ножче момиче. Вчера повторно беше задържан 26-годишният Георги Георгиев, обвинен за садизма, извършен на 26 юни. 

Въпросът дали е имало заплахи, можеше да бъде изяснен преди месец, добави адвокатът. За заканите стана ясно в събота, когато момичето беше разпитано.

Според адвокат Киров присъдата трябва да е доста години затвор. Той добави, че раните са близо до важни артерии. Засега защитникът е говорил с нейните родители. Загубено обаче е време, смята юристът.

Майката на обезобразеното момиче: Допускам хипотезата, че е опит за убийствоТя апелира за промяна и тежки последстия за извършители на подобни деяния