"Шофьорът е направил обратен завой, след като си е купил храна от магазините за бързо хранене, така е засякъл моториста и се е стигнало до удара". Това заяви пред TrafficNews.bg младеж, който беше в района на инцидента пред Четвъртък пазар.

"Много пъти съм виждал как се разминават инциденти при точно такива маневри, защото ги мързи да отидат и да обърнат на светофара. Да не говорим, че паркирането на платното е забранено, но никой не спазва правилата", добави още той.

Както съобщихме по-рано катастрофата е станала на бул. „6 септември” в Пловдив. От удара моторът е паднал на земята. Деформирана е лявата страна на колата.

Мотористът е младо момче. Той е откаран с линейка в болница, а състоянието му е тежко.

Шофьорът на автомобила с марка „Мерцедес” е виновен за инцидента, сочат първоначалните данни.

Движението на превозните средства, които идват от центъра към кръстовището с булевард Руски все още е спряно. Каската на водача е деформирана, а около нея има много кръв, което говори, че ударът е бил силен.

Очевидци описват гледката като: „шокираща”. Преди минути пристигна екип на Криминална лаборатория. На мястото са и 4 патрулни коли.  

По-рано през деня излезе статистика, според която Пловдив е най-опасният български град за шофиране. Това става ясно от справка на Пътната полиция, предоставена в рамките на писмен отговор на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова до депутат.

Градът под тепетата води в черната статистика за жертви при катастрофи - 52-ма души са загинали по пловдивските пътища за периода януари-август 2016 година.

По данни на статистиката, населението на Пловдив е под 700 000 души. За първите осем месеца на година в града са регистрирани 715 пътно-транспортни произшествия, загинали са 52 души, а ранените са 890. 

В София, където живеят около 1,5 млн. души катастрофите от 01 януари до 31 август са 740. При тях са загинали 28 души, а ранените са 912. За сравнение във Варна, която по население е почти колкото Пловдив, регистрираните пътни произшествия са 505, при които са загинали 30 души, а ранените са 637 души.

За първите осем месеца на годината от Пътна полиция са регистрирали 4924 пътно-транспортни произшествия с пострадали, при които са загинали 456 души, а са били ранени 6246 души.

Налице е известна положителна тенденция при пътните инциденти на пешеходни пътеки в София и Пловдив. Ако през 2014 г. в София са регистрирани 554 катастрофи на пешеходни пътеки, при които са ранени 157-ма души, а са загинали 7 души, то през миналата година инцидентите са 409, ранените са били 102-ма, а са загинали четирима души. 

В Пловдив през 2014 г. са регистрирани 40 пътни инцидента на пешеходни пътеки, при които са ранени 41 души, а четирима са загинали. През 2015 г. инцидентите на пешеходни пътеки са 35, ранени са 37 души и един е загинал. 

Ето и видео на TrafficNews.bg от мястото тази вечер:


Още снимки от инцидента ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg