Заявление за издаване на протокол за ПТП затрудни 40-годишен пловдивчанин. Полетата, които трябва да попълним при издаване на такъв протокол са ясни и не би трябвало да са проблем за никой, завършил минимум основно или поне начално образование. От TrafficNews.bg ще се опитаме да предадем написаното от заявлението, в съвсем оригинален вид. А истинския запис на формуляра може да видите в галерията ни :

"Моля да ми бъде издаден протокол за ПТП настъпило на 17.11.2014г. около 12,30 часа на място: ул. Младост № 17 си паркирам колата по место живеене в момета към 12:20 на 17.11.2014 комшиите ми позвъняха че са ме од одарели и автомобила е избягал. Номера на автомобила е Х 0288"

Предполага се, че човекът е искал да обясни, че е паркирал автомобила си, където живее, но някой "внимателен" хасковлия е ударил колата му. Обяснението, обаче, влезе в ТОП 10 от класацията ни за най-неграмотни граждани. Странен тук е фактът, че авторът на обяснението не е от ромски произход и се предполага, че е завършил средно образование. Явно приказките, които всички обичат да казват, че само циганите са неграмотни вече не важи.

Тази картина е всекидневна и все по-често се натъкваме на неграмотно население. Дали да се смеем или да плачем не можем да коментираме, но това със сигурност е знак за разрастващата се неграмотност сред българското население.

Вижте как неграмотен циганин попълни Заявление за издаване на протокол за ПТП тук!

TrafficNews.bg