"От това, което видяхме вътре, надеждите да намерим оцелели се изпариха. 13 мъже и 2 жени са загинали. Още веднъж искам да кажа, не се отказваме, въпреки минималните надежди ще продължим да наблюдаваме. Това заяви шефът на пожарната главен комисар Николай Николов, след като излезе от района на трагедията в оръжейния завод "Миджур", съобщи блиц

По думите на Николов прокуратурата е иззела разследването, сформирани са съвместни екипи, които ще направят необходимото, за да се стигне до истината. Пожарникар №1 не пожела да се ангажира с причините за инцидента, но въпреки това посочи, че "явно е човешка грешка". 

"Взривът е бил изключително силен. Две от сградите, които са били част от цеха, ги няма. Образували са се кратери, гората е сериозно повредена. Отломки с над 150-200 кг са хвърчали на стотици метри. Укоримо е поведението на моите колеги, които са били в 17.50 ч., които са били там с надеждата да помогнат, укоримо, защото са пренебрегнали мерките за безопасност, за да спасят човешки живот. Аз ще ги предложа за награда. За щастие не се случи така, че те да изгубят живота си", заяви още Николов. 

Той отрече информацията, че е имало първи взрив около 15 ч. 

TrafficNews.bg