Пътните строители блокираха центъра на София. В протеста се включи и тежка техника. Сутринта, още по тъмно, десетки камиони се събраха на входа на София на булевард „Цариградско шосе”. Шествието им започна след 08:00 ч. и стигна до Министерския съвет, където паркираха. Вече са блокирани два булеварда - "Цар Освободител" и "Дондуков". 

Един от протестиращите споделя, че не е получавал заплати от 3 месеца, а друг казва, че държавата още не е платила за зимното почистване от миналата година.

Организаторите от браншова камара „Пътища” настояват за оставката на регионалния министър Виолета Комитова, както и за конкретни действия по разплащането на дължимите суми. 

От полицията в София се заканиха, че ще налагат глоби за влизането и паркирането на тежката техника в центъра на града.

Пътните строители обаче са категорични, че ще се връщат на жълтите павета всеки ден. Те отказват вече да разговарят с министър Комитова. Искат среща с премиера Стефан Янев.

"Безотговорното поведение на госпожа Комитова не ни дава друга алтернатива, освен да поискаме нейната оставка. Държа да подчертая, че в това наше искане ни подкрепят и Камарата на строителите в България, и неправителственият сектор. Тези протести ще продължат, докато не получим справедливо решение на нашите искания. От днес всеки ден протестът ще бъде с тежка механизация и хора. Каквито и глоби да наложи СДВР, те са нищожни, в сравнение с 900-те милиона лева, които ни дължи държавата. Ще сме тук всеки ден, докато министър-председателят  на България не се срещне с нас. С госпожа Комитова и нейния екип прекъсваме всякакъв диалог. За мен само в кабинета на премиера можем да намерим решение на проблемите’’, заяви пред Нова Стефан Чайков - председател на УС на Браншова камара „Пътища“.