Авария остави голяма част от София без ток. Електрозахранването спря малко след 22.30 на места, а причината вероятно са дъждовете. На сайта на ЧЕЗ веднага се появиха част от проблемите зони.

В Студентски град токът спря само за 15 минути, но на други места аварията явно е по-сериозна. До 6 сутринта без електричество вероятно ще останат Суходол и Владая, съобщават на спешния телефон на ЕРП-то.

Проблеми има в голяма част от кварталите в източната част на града, както и в подножието на Витоша. До два часа - в 01.00 часа на 3 юни се очаква да бъде възстановено захраването в кварталите Младост 4, Лозенец, Витоша, Кръстова вада, Павлов, Бъкстон, Симоенов, Драгалевци, Бояна, Княжево, Манастурски ливади, Кино център, Вилна зона Симеонов Драгалевци, Малинова долина, Дружба 2 и Овча Купел. Частични проблеми продължава да има в в квартал Витоша, както и в Бистрица, Железница и Плана. 

Вероятната причина е дъждът, но ЧЕЗ не съобщава официално. В района на София тежки наводнения няма, но почти през целия ден не спря да вали. Най-силен беше дъждът в ранния следобед, а от тогава досега вали в почти целия град непрекъснато.