Снимка на новия български патриарх Даниил с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова разбуни социалните мрежи. Снимката е направена по време на прием в Монголското посолство преди две седмици. 

Според сайта на БПЦ,   по покана на Н. Пр. г-жа Лхагвасурен Саянаа, посланик на Монголия у нас, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил е присъствал на тържествен прием в посолството на страната. Поводът не се уточнява. Светейшият патриарх бил поздравен от Нейно Превъзходителство за неговия избор и интронизация за предстоятел на родната ни Църква. От своя страна патриарх Даниил изтъкнал добрите отношения между България и Монголия и изразил желание за повече съвместни срещи, разговори и инициативи между дипломатическата служба и Българската православна църква. На тържественото събитие присъствахли Н. В. цар Симеон II, множество политици, посланици и общественици. Патриарх Даниил бил придружен от най-верния пазител на руските интереси - Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, се казва в църковната информация.

В сайта на БПЦ са публикувани снимки на патриарха с посланика на Монголия и цар Симеон II, но във фейсбук страницата Diplomatic LIFE има няколко снимки с руския посланик.