"Детето ми го няма, той го уби, хвърли го от моста…Този човек не искам да го виждам ни жив, ни умрял". Това заяви прези сълзи майката на малкия Дариел, загинал вчера от ръцете на баща си Дилян, който го хвърли от мост край Габрово.

Поля Христова слезе този следобед пред жилището си, за да говори с медиите. Младата жена заяви, че се страхува от доскорошния си партньор в живота Дидо, който по думите й не минавал и ден, без да я пребие.

„Един-два пъти ме е вкарвал в болница. Единия път имах счупено ребро, а втория - цялостен срив на тялото. Влачех се по земята”, сподели тя и допълни, че не е посмяла да се оплаче от постоянните побоища заради заплахите му: „Заплашваше, че ще ме направи труп”. След поредния побой преди десетина дни тя решила и избягала, смятала да вземе Дариел чрез институциите, но не събрала кураж.

„Той ме заплаши, че ако ни намери ще убие и мене, и детето. Въпреки това не съм очаквала, че може да посегне на детето... Чувствам се виновна, че не взех най-ценното нещо - детето си. Но от страх не го направих, защото знам какво ще следва. Той каза, че ще ме убие - мен, детето, а след това и него.

Обаче той на себе си няма да посегне. Той не е способен на това да си посегне. Нека да страдат другите хора около него. Той последните месеци нито ми е внасял пари в къщи, аз бях мъжът в семейството.

Малтретираше ме, риташе ме, биеше ме. От главата до долу бях обляна в кръв. Какво повече да говоря за тоя човек?”, попита тя.

Младата жена разказа, че двамата се запознали във фирма. Харесали се, а нейните чувства към Дилян тогава били много силни. „Обичах го, но сега чувствам омраза, ненавист. Ако го видя, може и да му посегна аз, с юмрук в главата. Той както ми нанасяше удари. След това, което причини на собственото ми дете, на което съм му дала живот”, каза та и обрисува тормоза от мъжа си като пълен кошмар, пълен ад.

„Не спираше да ме тормози сексуално по цели нощи. По време на секс ме бие. Удря ме с юмрук в главата. За мен това беше ад. Идва уикенда - ад, защото тогава съм вкъщи и трябва да съм с него”, разказа тя и допълни, че Дидо доста често е малтретирал и детето си. „Да малтретираше го. Беше син по дупето. От Закрила на детето идваха в детската градина.

Беше предупреден да не го прави. Случи се миналия август. Тогава от детската градина видели синините и сигнализирали. Направо не знам тези две седмици, когато аз избягах, какво го е правил. Не искам и да си го мисля. Той е пълен изрод. Пълен убиец! Не искам да го виждам.

Да гние в затвора и да умре там. Това искам аз, да го линчуват”, сподели през сълзи тя. Поля настоя, че до последно ще държи да разбере какво се е случило със сина й. „Ако той го е направил, няма да излезе от затвора, осъден е вече”, категорична бе тя. Поля призова всички жени, станали жертви на домашно насилие, да подават жалби „Да не ги е страх и да дават сигнали. Аз затова се укорявам”.

Дидо: Хвърлих детето, защото майка му ни заряза и ми беше трудноБетев бутнал сина си от моста още в нощта срещу сряда, а на сутринта се обадил в полицията, че ще се самоубива