Страната не бива да бъде в тъмночервената зона , защото са заети по-малко от 50% от реанимационинте легла в страната, заяви бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на заседание на Здравната комисия в парламента. . Според него, според първоначалния план представен от правителството на Кирил Петков, мерките не отговарят на заболямостта в страната."Или броя на реанимационните легла не е фактор който определя поведението на здравната система, или началникът на РЗИ София трябва веднага да свали мерките. Моля да представите формулата, по която се налагат мерки" призова професорът. 

Министър Асена Сербезова заяви, че заетите интензивни легла са само един от факторите, които определят мерките. Във формулата са заложени броят на потвърдените случаи на заразени, болни и медицински персонал. Защото не можем да гледаме само броя на леглата , но и дали имаме персонал, който да ги обслужва. Те формират индекс, който се изчислява по области, отговори тя. 

Ако това е така както казвате, значи вие не работите по плана "Петков" , а по нашия план - плана "Ангелов", апострофира я бившият министър.