Южна Корея има интерес към българските вина, етерични масла и млечни продукти. Това е станало ясно по време на посещението на икономическия министър Емил Караниколов в Сеул, където той е провел работна среща с председателя на Корейската асоциация на компаниите-вносители (КOIMA) Хонг Кванг-хи, съобщиха от министерството на икономиката.

„През 2018 г. българският износ за Корея надхвърли 106 млн. долара. Разчитаме на бизнес форуми и на активност от страна на бизнеса от двете страни за увеличаване на търговския обмен и за създаване на контакти с цел реализиране на съвместни проекти“, казва министър Караниколов.

KOIMA е организация, в която членуват над 8000 южнокорейски компании вносители. Това е единствената бизнес организация в Република Корея, която има за цел да подпомага вноса от чужбина и играе много важна роля в насърчаването на търговията на страната.

На срещите си с представителите на корейския бизнес икономическият ни министър е изтъкнал предимствата на страната ни като атрактивна дестинация за инвестиции.  „Подкрепяме експортно ориентирани сектори с висока добавена стойност и висок потенциал за внедряване на иновации в производството“, каза Караниколов.