Пловдивският бизнесмен от йордански произход Таха Рахман открехна завесата зад намеренията си за парка зад хотел „Санкт Петербург”. Строителният предприемач публикува в профила си снимки на три близо 20-етажни блока, на които има висящи градини, а около тях е пълно с детски и спортни площадки, както и зеленина.

Проектът със сигурност е правен за парцела в Кършияка, тъй като на илюстрациите се вижда хотел „Санкт Петербург”.  Освен снимки, бизнесменът е поискал и мнение от своите приятели за проекта

„Представям Ви моето виждане за модерен жилищен комплекс с уникална архитектурна визия,включваща мноого зеленина. Сградите са луксозно завършени, "дишащи". Разполагат със собствен парк с детски площадки, места за отдих и почивка,разнообразна и богата растителност,гарантираща спокойствието и уюта на живущите.Какво мислите Вие? Харесва ли Ви идеята ми?”, пише Рахман.

С този проект строителният предприемач призна, макар и косвено, че той всъщност стои зад фирмата „Парадайс Гардън резиденс”, която е собственост на Байрям Солак. Въпросната компания откупи парцелът от активите на Георги Гергов.

Възможно е Таха Рахман да показва проекта с идеята да построи подобен комплекс на друго място под тепетата. Видно е обаче, че оригиналната му идея е той да бъде позициониран в спорния терен в район „Северен”.

Припомняме, че парцелът все още е обект на спорове в съда, както за статута му, така и за ПУП на зоната.  По време на протестите на жителите в квартала дойде и премиерът Бойко Борисов, който заяви, че този терен ще остане парк и няма да се застроява.

Все още обаче Община Пловдив и собственикът не са постигнали съгласие как теренът може да се върне като публична общинска собственост. Междувременно в новия ОУП, който се изготвя, целият терен е отреден за озеленяване.