Пловдивският бизнесмен Ангел Палийски е придобил най- луксозният хотел в корорта Боровец, съобщава Capital.bg.  Дългогодишният шеф на футболния клуб "Ботев" - Пловдив влезе преди повече от половин година закупувайки комплекса "Слънчев ден" от друг пловдивски бизнесмен - Георги Гергов. 

Според  Търговския регистър   Георги Гергов е продал на фирма "Амадеус - Ей Си Джи" своите 100% в "Съни тур", което е мажоритарен акционер в курортното дружество. Това е станало на 12 октомври 2018 г., дни след като общинският съвет на Варна реши и правителството осигури средства да се изкупи прославутата "Дупка" за баснословните 43 млн. лв. от Гергов. Дупката е 3 дка имот в центъра на града, където заради археологически находки не може да се строи. 

Цената на сделката за "Ястребец" не е известна, тъй като е закупено дружеството , в чиито активи е хотела. Той е собственост на компанията "Хастингс", която до 22 март е била собственост на "Милтех" - на Георги Крумов - управляващ фонда Equest.  

Покупката става през "Палас хотел" чийто собственик е Ангел Палийски, показва Търговският регистър.
Палийски е заявил пред "Капитал", че не счита за редно да коментира бизнеса си пред медиите.

"Ястребец" работи от 24 декември 2006 г., когато е изцяло ремонтиран и с добавен голям спа център. Тогава сграда е била с балансова стойност 8.2 млн. лв., а оборудването и съоръженията са за още над 2 млн. В комплекса има 34 стаи, 7 апартамента и дузина къщички. "Хастингс" придобива стария едноименен хотел през януари 2004 г.

Това вероятно е хотелът с най-високите цени в Боровец, който освен това работи целогодишно. Рейтингът му в booking.com е 9.2, което най-високо ниво за курорта.