Всеки минавал през Дановия хълм е заставал поне веднъж за последното десетилетие пред огромна сграда на ъгъла на улица "Божидар Здравков" и "Стефан Караджа" в самото подножие на Часовниковата кула.

Основите на оранжевия палат със заоблена фасада са поставени през далечната 2003 година, когато собственикът на имота бизнесменът Петър Георгиев през фирмата "Инвестпродукт" получава разрешение за строеж. 

Резиденцията, кръстена Clepsydra или воден часовник от гръцки, стъпва на един твърде амбициозен проект. Тя е проектирана като луксозен хителски комплекс от апартаментен вид. Мащабното здание има капацитет 60-70 луксозни стаи и разполага с всички спа екстри - басейн, джакузите и други подобни удобства.

Инвеститорите обаче са предвидили и нещо крайно необичайно за подобен тип бизнес проекти, а именно амфитеатрална сцена, за която запознати твърдят, че била изградена с идеята, някой ден на нея да застане самата легенда на българската естрада Лили Иванова. 

Къде обаче е проблемът в иначе добре звучащите идейни планове? Строежът ѝ започва през 2003 година, но все още тя не е готова. Това означава, че периодът на строителни дейности трае вече 15 години, а през това време много от първоначално изграденото вече е амортизирало. Много от железните орнаменти за ръждясали, техниката и методите са работа морално остаряли, споделят хора имали достъп до луксозния комплекс. 

Най-големият проблем обаче, дори да просъществува сградата с отреденото ѝ предназначение е липсата на паркинг. Хората са много скиптични, че един хотел може да функционира без места за паркиране, а предвид че той се разполага в подножието на билото на Сахат тепе няма перспектива да бъде намерено допълнително място за такива функции. 

Петър Георгиев е бил сред далновидните и платежеспособни бизнесмени по времето, когато наследниците на реституирани имоти търсиха бърза продажба, а пазарът беше пренаситен. По това време той закупил мястото на хотела и още редица ключови обекти в Пловдив, като близки до него споделят, че средствата е натрупал след успешен бизнес с въглища от Домбас през 90-те на миналия век. Строителният предприемач притежава къщата, в която се помещава бар "Скерцо", с която се сдобил през 1994 година. 

Дали 15-годишният хотел и единственият, построен на тепе в Пловдив, някога ще отвори и ще започне да функционира по предназначение предстои да разберем.