Запознайте се с Гинка Радева - първата жена в живота на новоизбрания президент Румен Радев. Тя е скромна, красива, независима и далеч от медийната суета, вози се с трамвай и метро, пазарува без охрана и не иска и да говори за придобилия слава бивш съпруг.

Двамата се развеждат преди около две години, а от август Радев е с нова съпруга - Десислава Генчева. Първата "първа дама" живее съвсем скромно, работи в голяма банка. Радева, която не е сменила фамилията си след развода с генерала, е там от няколко месеца, а преди това е била във финансова фирма, разказаха близки до бившата половинка на генерала. Охрана, коли и ескорти няма, пише в. "България днес".

Гинка Радева отказва да разговаря за съпруга си и новия му пост в държавата. Самият Радев признава, че първо попитал сегашната си половинка Деси какво мисли за номинацията му за президент, а към Гинка се обърнал заради двете им деца - Дарина и Георги.

За разлика от Гинка, която не се вълнува, че бившият й съпруг е новият държавен глава, децата страшно се запалили по идеята. Дарина, която е по-голяма с две години от брат си и е на 15, веднага обявила бъдещото амплоа на татко си за "страшно интересно".

Гинка обаче никак не се развълнувала, с президента поддържа отношения само в качеството му на баща на децата ѝ. Отношенията им са спокойни, а Радев признава, че тя е "страхотна майка". Но и страхотна жена, признават симпатизантите на генерала, които се разминават с Гинка в Борисовата градина.

Там през уикендите първата половинка на Радев прави джогинг, с който поддържа фигура и бедро, достойни за съперничество с показаните от първата дама Десислава Генчева в изборната нощ. Както Радева, така и бившият съпруг на първата дама Десислава - депутатът от БСП Георги Свиленски, не се вълнуват от новия живот на половинките си.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg