Майли Сайръс била под сериозен стрес, че ще трябва да "разкрие публично", че бившият ѝ съпруг Лиъм Хемсуърт е "вдъхновението" на нейната хитова песен от 2023 година "Flowers". Това стана на фона на заплахата, че ще бъде съдена за нарушаване на авторски права. Срещу 31-годишната поп звезда е заведено дело, като тя е обвинена, че е копирала хита на Бруно Марс от 2012 г. "When I Was Your Man", който оглави поп класациите по целия свят, пише Dir.bg. 

Близки до Сайръс разкриха пред Daily Mail, че тя не е особено загрижена за самото дело, но се притеснява, че заради него ще бъде принудена да потвърди, че песента е за бившия й - години след като феновете й коментираха, че хитът е в отговор на неговата публична изневяра.

"Майли не е много загрижена за самото дело, но всеки, който я познава, знае, че тази песен е написана като начин да се излекува от Лиъм", казва източникът. 

Майли се сгоди за Хемсуърт през май 2012 г., но двамата се разделиха през септември 2013 г. След което се събраха отново през 2016 г. Сватбата им се състоя през декември 2018 г., а разводът им беше финализиран през януари 2020 г.

"Тя написа текста, като отговор на текста на Бруно към Your Man. Най-вече, защото това беше песента, която Лиъм й посвети. Интересуваше я само той да знае, че е за него. Майли първоначално я написа като бавна любовна балада, а не като бърза оптимистична песен, в каквато се превърна", споделя мъжът.

"Тя се притеснява, че ще трябва да разкрие вдъхновението си за написването на парчето", продължава източникът. "Въпреки че няма проблем да заяви, че това е отговор на песента на Бруно, публичното разкриване, че е било конкретно за Лиъм, е много обезпокоително за нея."

Говори се, че поп звездата - която все още не е коментирала съдебното дело - изчаква да види какво ще се случи по-нататък.

 "За момента тя просто чака да види как ще се развият нещата и се надява да приключи преди да се наложи да коментира, каквото и да било", казва още вътрешният човек.

Майли пусна сингъла и музикалното видео на 13 януари - рождения ден на бившия й съпруг.

Бруно не е посочен в делото. Tempo Music Investments са тези, които съдят Майли, съобщи TMZ. В новото дело Tempo Music обвинява Майли в "умишлено копиране" When I Was Your Man in Flowers поради значителните прилики между двете песни. Те искат обезщетение за щети от Майли, но не е ясно дали все още е уточнил исканата сума. 

Като по-сериозен ход, лейбълът настоява на Майли и нейния лейбъл да бъде забранено да разпространяват Flowers, което може да доведе до премахването му от цифрови и бъдещи физически версии на нейния албум Endless Summer Vacation от 2023 г.

Съобщава се, че Хемсуърт е посветил хита на Бруно на Майли през 2013 г., и дори е пуснал песента на сватбата им.