Успехите трябва да се помнят и да дават стимул на всички да достигат нови висини. Всеки един покорен връх е част от основата, на която стъпваме за постигането на новите си цели. Козметичният гигант Christian of Roma вече 25 години не спира да си поставя нови цели и да ги постига. 2017 беше изключително успешна за компанията. Една година изпълнена с редица знакови събития, които докоснаха стотици български фризьори.

По тази причина Christian of Roma посвети своя календар за 2018 година на тях – важните събития, новостите в бранша и фризьорите, без които компанията нямаше да е това, което е. Всеки месец от календара е посветен на различно събитие, което е част от многото инициативи на компанията. 2017 беше една година изпълнена с над 120 семинара, 2 големи фестивала, открити нови салони и обогатяване на продуктите и марките, с които работи българо-италианската компания.

Календарът започва със снимка на обучаващия на италианския бранд BES Severio Palma, по време на фестивала Sofia Hair Fashion Show.

Месец февруари е посветен на глобалния арт директор на L`ANZA – Амон Карвър и на включването на американския бранд L’Anza в портфолиото на Christian of Roma.

Месец март от календара припомня първото неоново шоу със светещи коси. На събитието знаменитият италиански стилист Джени Дауриа – заедно с някои от българските си колеги, сред които бяха Асен Налбантов и Владимир Атанасов – направиха демонстрация на светещи прически в Пловдив. Неоновото шоу на стилиста събра светския елит на града, а спектакълът показа багрите на „rEvolution Neon“ на италианския бранд Alfaparf – Милано, които буквално накараха прическите да греят на тъмно.

Април припомня L'ANZA MASTER CLASS на Ивайло Колев. На събитието бяха представени 20 VIBE цвята от колекцията на L`Anza, както и новият крем за коса Mi Amante Professional, разработен от Любен Николов. Сред гостите бяха много лица от хайлафа, сред които Алисия, Гери-Никол, Златка Райкова и Ванеса. Златка Райкова се остави в ръцете на талантливия коафьор и пред публиката той се погрижи за нейната коса с любимата й терапия от L`Anza.

Май представя семинара на италианския бранд ALFAPARF, на който топ стилистът Венелин Кондаков показа завидни умения. Модел на семинара „Тайните на Galleria” беше плеймейтката Николета Лозанова. Той предизвика изключителен интерес. Стилистите представиха серията с металните цветове на „Аlfaparf” и стилизантите на „Sexy Hair”.

Месец юни от календара за 2018 година припомня фризьорското шоу на Вили, Милена и Елена, което представиха на пролетното издание на „Italian festival of beauty and hair style” в Пловдив.

Снимката за юли е от шоуто на Руслан Татянин по време на SOFIA HAIR FASHION SHOW. Негова запазена марка са официалните дамски прически. На фестивала той демонстрира приложението на стилизиращи продукти на ALFFAPARF. В Шоуто на нациите Руслан Татянин представи и метод за изработване на прическа чрез зашиване с игла и конец.

Рекордьорката на Гинес – Ваня Иванова заема месец август. Тя подобри рекорда за "Най-много вдигнати коси за 8 часа". В рамките на тези 8 часа Ваня направи 330 официални прически, като на прическа тя отдели средно по минута и 30 секунди. Прическа 304 тя направи на дъщеря си, а последната прическа бе на собственикът на българо-италианската фирма за козметични продукти Christian of Roma – Елена Кристиано.

Месец септември е посветен на креативния директор на L`Anza – Мат Суини! Припомняме, че на фестивала SOFIA FASHION WEEK той представи фризьорския си спектакъл „Красота без граници”. Мат Суини е носител на най-престижните фризьорски награди NAHA, 2017 получава приза за Колорист на годината, а през 2016 са му присъдени наградите за стилист и аванград – стилист на годината.

ALFAPARF team по време на BACKSTAGE OF SOFIA FASHION WEEK заема октомври

Ноември е отделен на Любен Николов. В последната гала вечер на престижното модно събитие – SOFIA FASHION WEEK, топ стилистът представи своя фризьорски шедьовър. Любен Николов пренесе зрителите в луксозния свят на haute couture визии, стилизирани с водещата италианска марка за коси Alfaparf – Милано. Звездното шоу бе озаглавено „Под светлините на прожекторите”.

Последният месец на 2018 припомня как известните актьори от филма „XII А” се превърнаха в модели на Sexy hair. Те се довериха на топ стилистите на Sexy Hair – Владимир Атанасов и Асен Налбантов. В епизодична роля във филма се появява и Мария Кристиано, наследник на фамилия Кристиано.

В края на 2017 Christian of Roma изненада своите лоялни клиенти с атрактивен подарък – вкусен италиански шоколад с рекордни размери. Вълна от снимки с изкушаващия подарък и множество благодарности към Елена Кристиано, заляха социалните мрежи.

Christian of Roma - едно име, една марка, една гаранция вече 25 години!