"Спряха ме, защото съм черна." Така се оплаква топмоделът Наоми Кембъл от митничарите на летище “София”, а поводът е проверка. Случката бе описана от британския в. “Дейли мейл”.

Ситуацията се разиграва на 19 май, когато Кембъл пристига у нас за снимките на реклама. Манекенката е спряна от митничарите, които подложили нея и багажът й на пълно претърсване, преди да я пуснат.

“Тя беше много разстроена. Инцидентът силно я натъжи. Очакваше с нетърпение вълнуващите снимки в София, но неприятното събитие засенчи ангажимента”, казва пред британския таблоид една от приятелките на манекенката.

След като се разчу за инцидента, от летище “София” назначиха пълна проверка и публикуваха съобщение във фейсбук:

“Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълна проверка на случилото се. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура”, посочиха от летището.

Добавиха, че ще прегледат всички видеозаписи от този ден. В понеделник ще има и интервюта с персонала, който е бил на работа, за да се изясни докрай историята.

Оплакване от топмодела в МВР няма, казаха от ведомството. Преди време Наоми Кембъл е имала неприятно преживяване и на летище “Хийтроу”, когато е ескортирана оттам с белезници след разгорещен спор с полицията. Тогава се разпространяваше версия на историята как известната манекенка се ядосала, когато член на екипажа й казал, че багажът й не е прибран в самолета, защото е твърде тежък.