Вени Савова печели конкурса Мис Тийн 2012 година. Момичето от Пловдив получава първо място в конкурса в страната и става втора в света. Тя е огорчена от лавината от коментари, които се изливат по адрес на Мис България 2020 Венцислава Тафкова. По този повод Вени Савова се свърза с GLAS.bg, за да добие публичност нейното мнение по темата. Пубикуваме го. 

Не съм давала интервюта от доста време. Избягвам медиите и всичко, което би провокирало хората да говорят за мен отново. Но реших, че трябва да кажа нещо, което се надявам да накара хората да се замислят. В България има тенденция да се обижда и хули всеки популярен човек. Търпяла съм много критики по свой адрес.

Била съм хапка за доста усти. Била съм наричана с думи, които дори не смея да повторя. "Спала" съм с кого ли не, била съм каква ли не. Грозна, красива, гордост, срам и разочарование, дори престъпник. Начина, по който се отнесоха с мен, когато станах "Мис Тийн", беше повече от грозен. Хората, които бяха горди, бяха в пъти по-малко от тези с нападките. Тези, които не са научени да гледат в собствената си паница. Същото се случва в момента, с моята приятелка Венцислава, която стана Мис България. Горда съм с нея, никой не осъзнава колко всъщност е трудно.

Следователно, всички започнаха да я нападат. Конкурса бил нагласен, имала корекции, обиждат я. Момиче на 22г. което се бореше съвсем честно в конкурс, който наистина не е от тези, които са платени. Защото аз знам и за платените. Знам и колко се плаща, знам и договорите, които гарантират мястото ти в него. Но това е различно. Това нещо трябва да спре! Психическият тормоз и мачкането на млади момичета, които тепърва започват живота си. Това, което направиха с мен, го правят и с нея. Не е нормално. А да не говорим, че тя няма корекции по себе си.

Ако филър в устните се счита за "корекция", то всеки втори има корекции. Дори и да беше така, дори и да има нещо правено по себе си: не е ли важно ти как се чувстваш? Не е ли важно, когато се погледнеш в огледалото, да се харесваш? Как мнението на непознати е фактор? Кои са те в живота ни? Но едно е да не те интересува какво говорят двама, трима, десетима човека за теб, друго е, когато цялата държава те напада.

Друго е, когато си заглавие на всеки вестник и си в устата на всеки в държавата. И най-вече е друго, когато хората се събират, като стадо и нападат, защото не нападат само нас, а и близките ни. Никой не се съобразява какво причинява на семействата ни, които в този даден момент са горди с децата си. Независимо, че знаят как повечето неща не са истина, боли!!! Боли да четеш небивалици за детето си! По един или друг начин, този манталитет трябва да се промени. Ако не можем да подкрепяме и да бъдем позитивни, по-добре да замълчим! Аз бих била горда с успеха на всеки един модел, спортист, журналист, доктор, артист и т.н., защото съм възпитана да гледам с добро! В днешно време никой не мисли за болката, която причинява. Боли ме, че съм част от това и вече няма да мълча!

Новата мис България е пловдивчанка!

На въпроса как си обяснявате реакцията на обществото след избирането на Мис България и подигравките в социалните мрежи, Вени Савова отговаря: 

В България е тенденция да се обижда и плюе. Никой не се съобразява как това влияе на нас. Нашата работа е с медиите, така си изкарваме хляба. Както някои са адвокати, други лекари, трети бармани - нашата работа е публичност. Реакциите бяха едни и същи: че има корекции, че е грозна и, че конкурса е нагласен. 

1. Тя корекции няма. Има половин ампула филър, като всяка втора жена вече. 

2. Изобщо не е грозна и след като е избрана от жури, трябва да се уважава. 

3. Мис България не е нагласен конкурс и изобщо не е лесно да се спечели.

"Поддържам връзка с нея, познавам я от много години. Подкрепям я напълно и тя го знае. Много се гордея с нея, искрено, заслужава го. Тя е професионалист и се вижда по харизмата й на сцената. От професионална гледна точка, има огромна разлика между нея и другите участнички. Точно тя изпъква най-много със стойка, излъчване и начина, по който се носи. Тя се чувства много щастлива, още не може да повярва, което е нормално.

Опитва се да не обръща внимание на коментарите, казах й да го очаква, но не мисля, че човек е подготвен цялата държава да застане срещу него. Особено млади момичета. Мен лично много ме бутнаха, беше неприятно, защото когато се пишат невярни неща, хората вярват в изписаното и започват да хулят и те. Точно като стадо. Пожелавам й само успехи, момичето е наистина красиво и както казах е професионалист. От години се занимава с мода, от години е на сцена и конкурси. Титлата е заслужена", казва още Вени Савова. 

Новата Мис България 2020 е от Пловдив. Венцислава Тафкова споделя, че няма корекции по себе си, освен по устните.