В тежък момент от живота си се намира бизнес дамата от Пловдив Маринела Арабаджиева. Преди минути тя публикува в мрежата трогателно излияние, в което говори за съпруга си Ветко Арабаджиев, който в момента е настанен в частна болница с COVID-19 на кислородно дишане и е в критично състояние.

Ето какво гласи написаното от Маринела Арабаджиева в личния и Фейсбук профил:

"Пиша, макар че ми се иска да крещя! Няма да стоя невидима, няма и да се смаля, защото на първо място съм майка и съпруга. Как вечер заспиват тези, които играят на зарове със съвестта си и във времена на паника и страх проявяват злорадо любопитство, надявайки се да изкарат новина как Вълчо Арабаджиев е здрав и прав? Или просто са приспали съвестта си? Уважаеми безсърдечни, Вълчо е нечий любящ съпруг и нечий баща за пример, който се бори за живота си! Моят съпруг, който продължава да е на кислород, все още в критично състояние с вторична бронхоплевмония, трикратно завишени туморни маркери и съпътстващо тежко заболяване, което налага спешна операция, която не може да бъде извършена, докато не бъде напълно излекуван от корона инфекцията! Днес аз се моля единствено за неговото оцеляване! Защо е тази жестокост? Надявам се на доброто в света около себе си, дори и там, където на пръв поглед го няма, защото няма нищо по-ценно от това да бъдеш добър човек, дори когато е трудно. Изразявам благодарността си към онези, които в най-критичните моменти, проявиха искрена загриженост и обич!"

Ветко Арабаджиев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ от май тази година по обвинение за участие в организирана престъпна група. Бизнесменът се намира под денонощна охрана.

Маринела Арабаджиева е под домашен арест, като има контрол с електронна гривна.