Един от най- уважаваните частни съдебни изпълнители на Пловдив Марияна Обретенова посрещна 50-я си юбилей в Арена ди Верона. Рожденничката и най- близките й приятели се насладиха на една от най- емблематичните опери на 20 век - "Кармина Бурана" на сцената на величествения амфитеатър. Представлението не е избрано случайно, тъй като темата на творбата е трудният преход от младостта към зрелостта. Вдъхновението идва от оригиналния текст на "Кармина Бурана", където група странстващи проповедници осъзнават, че светът не се управлява от моралните принципи, които са им били внушавани. Тогава те създават кръг от хора, които следват правилата на добродетелта и се гмурват изцяло и със страст в живот, пълен с наслади. Удоволствията на живота омайват зрителя чрез  поезия, родена в една култивирана среда и пародираща клишетата на проповедта.  

Тема, изключително близка на юристката, която уважава закона, но живее по свои собствени правила. 

Минути преди началото на операта,  гостите са превърнали рожденичката в истинска принцеса с полагащите се корона, лента и други "кралски атрибути". Италианският юбилеен трип на юристката продължава с посещения на езерото Гарда, магичното градче Сирмионе и други възхитителни места в Северна Италия. 

Обретенова е един от първите частни съдии изпълнители в Пловдив. Тя е и един от учредителите на Камарата на частните съдебни изпълнители в България. Има издадени поредица трудове и учебници по изпълнително производство.

Наред с изключително отговорната си професия е неуморим пътешественик и запален планинар. Ако някога реши да зареже юридическата си работа, вероятно би направила успешна кариера като инфлуенсър. Нейните коментари по различни теми във Фейсбук, се споделят от стотици хора. Любител и защитник на безпризорните животни, майка на две деца и личен асистент на британският "Сенатор Чонки". 

В навечерието на рожденния си ден, Мариана Обретенова публикува емоционален пост, който прави равносметка на своите 50 години и благодари на хората, които са били до нея.От фенала на поста става ясно, че през тези години е успяла да открие отговора на Живота, Вселената и всичко останало

Ето част от него: 

Родените в неделя били големи късметлии.

Животът извади голям късмет с мен:

50 пъти ми размаха пръст

50 пъти ме възвиси- 50 ме разпъна.

50 пъти ме влюби в истината,

и 50 пъти ме отврати от лъжата.

По 50 ме харесваха, и толкова ме мразеха.

50 пъти не останах длъжна,

и 50 пъти равна като тревата.

50 пъти ме предадоха,

и 50 пъти ме спасиха.

50 пъти си обещах "никога повече"-

50 пъти се отвърнах от обещанието.

50 пъти бях пример.

50 пъти ми се възхищаваха.

50 пъти се отрекоха от мен.

50 пъти ме разпънаха .

....

50 амбиции.

50 случвания.

50х50 мечти...

---------------

Искам си моя сценарий на живеене.

Не го заменям с ничий.

На 50 г, можеш да получиш най-ценният подарък от живота:

Да бъдеш смисъл в живота на някой и да бъдеш ГОЛЯМ в очите на децата си.

М.О.

 Екипът на TrafficNews поздравява Марияна Обретенова за юбилея и й желае да бъде все така неподражаема, изключителна и цветна!