Риалити телевизионната звезда, инфлуенсър и собственик на бизнес Ким Кардашиян Уест официално е милиардер, според оценка на Forbes, която дебютира в ексклузивния глобален списък само една година след като по-малката й сестра Кайли Дженър падна от него.

Ким Кардашиян се присъедини към редиците на Джеф Безос, Илон Мъск и други магнати - риалити звездата официално вече е милиардер.

Според списанието, парите на Кардашиян Уест идват от телевизионни доходи, реклами, както и от двата и лайфстайл бранда.  

Богатството на Ким е скочило с над 200 милиона долара само от октомври - от 780 милиона долара миналата есен на 1 милиард тази пролет, само пет години след като списанието за първи път съобщава, че е спечелила първите си 51 милиона долара.

KKW Beauty стартира през 2017 г., като често пуска козметични продукти в партньорство с четирите си известни сестри, които бяха силно популяризирани чрез социалните медии - само Кардашиян Уест има 69,7 милиона последователи в Twitter и 213 милиона последователи в Instagram.

До 2018 г. компанията е реализирала около 100 милиона долара приходи, според Forbes, който е включил 2775 милиардери в тазгодишната класация.

Най-новият проект на 40-годишното момиче, Skims, стартира през 2019 г., за да предложи бельо и дрехи в минималистичния стил на основателя, ход, който се оказа доходоносен по време на ерата на работа от дома.

Въпреки че компанията, от която Кардашиян притежава мажоритарен дял не разкрива данни за приходите, Forbes оценява нейната стойност на над 500 милиона долара.

Дженър, най-младият член на семейната империя на Кардашиян, изпадна от класацията на Форбс през 2020 г., след като списанието твърди, че 23-годишната е надувала размера на собствения си козметичен бизнес. Тя беше обявена за най-младия милиардер в света през 2019 г. на 21-годишна възраст.

Хитовото риалити на семейството "В крак с Кардашианците" трябва да приключи тази година след 20 сезона, тъй като по-рано тази година се появиха и новини, че Ким Кардашиян е подала молба за развод с рапъра Кание Уест.