Часове делят гласовитият пловдивчанин Александър Георгиев от големия финал на предаването "Гласът на България". 

Момчето, което хората определиха като "българският Майкъл Джексън", споделя пред Trafficnews, че подготвя нещо по-различно за представянето си и се надява да допадне на зрителите. 

Александър е на 20 години и е роден в Пловдив, но е и българска надежда на "Манчестър Юнайтед", като от години живее заедно със семейството си в Англия.

Още с първото си излизане на сцената, той успя да впечатли всички в залата и пред малкия екран с кадифения си глас и омаен чар.

Преди да се яви в шото у нас, 20-годишният пловдивчанин е получил покана да участва в британската версия на музикалния формат, но е предпочел да се пробва на кастинга у нас.

Записва се да участва във "Гласът на България", защото има огромното желание музикалната му кариера да стартира от родината, тъй като за него винаги е било изключително важно да се знае, че е Българин. 

Талантът отпадна от отбора на Графа точно преди полуфиналите като получи 4 обърнати стола в шоуто, но след това му бе даден  втори шанс да се бори за победата и за приза от 50 000 лева, благодарение на зрителския вот.  

Ето какво сподели в интервю за Trafficnews Александър Георгиев, само броени часове преди големия концерт: 

- Как реши да участваш в „Гласът на България“?

- Дойде ми съвсем естествено. Мечтал съм си да споделя музиката си с България и “Гласът” за мен беше най-подходящата стъпка.

- Вярваше ли, че ще стигнеш до финал?

- Не съм си и представял, че ще стигна до финал! Още ми е трудно да асимилирам всичко, което ми се случи до този момент! Очаквайте нещо малко по-различно на финала, надявам се да ви хареса!

- Какво е за теб победата и какво ще направиш, ако спечелиш?

- Аз вече съм спечелил! Факта, че публиката повярва в мен и моята музика, за мен, е победата! Ако обаче, остана до самия край и ако спечеля, това ще означава едно ново начало за мен и моята музика. Едно допълнително признание, че всичко, което съм правил до сега не е било напразно!

- Как разбра, че музиката е твоето нещо?

- От малък винаги съм си го знаел! Това е нещото, което никога не съм оставял, както и никога не е оставяло мен. Музиката винаги ме е утешавала и подкрепяла. В крайна сметка, музиката е нещото, което никой не може да ми отнеме.

- Занимаваш ли се с нещо странично?

- Фокусът ми е основно в музиката, но също много обичам да спортувам и понякога се опитвам рисувам, хахаха.

- Какви са бъдещите ти творчески и житейски планове?

- Много бих искал да продължа да правя това, което обичам- авторска музика и то у дома, в България. Също бих искал да се развия и на световната сцена. Но винаги ми е било изключително важно да се знае, че съм Българин!