В Турция спазването на човешките права често са далеч от европейските норми, но за сметка на това отношението към бездомните животни със сигурност е значително по-добро от това на някои европейски държави. Заради ниските температури, собствениците на молове отвориха вратите си за уличните кучета и ги пуснаха да нощуват вътре. От снимката се вижда как собствениците на магазини са им направили временни лежанки с одеала и картони, за да не мръзнат.

По улиците също има поставени временни къщички от картон за кучета и котки.

В същото време природозащитници показват кадри от някои от приютите в България, в които животните оцеляват при чудовищни условия.

Приютът във варненското село Каменар  са на открито и буквално са заринати от сняг. По този начин животинките дори не могат да избягат от смъртта си в снега. Храна и вода също нямат.

"От няколко дни се опитваме да се качим в приюта и едва днес намерихме начин да стигнем до там. Ситуацията е такава, каквато е изложена тук, и фактите са такива. Ако някой счита това за нормално - ние не го считаме за нормално. Прикриването на истината не води до нищо друго освен до прикриване на Общинските безчинства, тъй като приютът е Общински и отговорността за това, което се случва в него, е на Общината! Този приют се стопанисва с парите на всички данъкоплатци и като такива ние имаме право да знаем, да изискваме и да настояваме - ЗА ПРОМЯНА", написаха във Фейсбук от организацията.

Различни времена, различни нрави!

 

 

TrafficNews.bg